Gå til hovedindhold

Erhvervsdata på kvadratnet

Virk Data, Geoforum og Danmarks Statistik inviterer til udvikling af kvadratnetsklynger på erhvervsområdet

 

Regeringen har i Vækstplan for digitalisering af Danmark peget på, at den vil arbejde videre med at afdække potentialet i at frikøbe data fra Danmarks Statistik fordelt på et kvadratnet af 100 x 100 m.

De socioøkonomiske data, som beskriver befolkningen, er det område, der er mest brugt af erhvervslivet og udviklet i forhold til at fordele disse på kvadratnettet, men også erhvervsdata rummer værdi.

Brugen af erhvervsdata fordelt på kvadratnet er imidlertid et område, hvor der er behov for udvikling med henblik på at gøre det mere attraktivt for danske virksomheder at gøre brug af disse data i forretnings øjemed.

Virk Data, Danmarks Statistik og Geoforum inviterer derfor virksomheder - med interesse og viden om brugen af data - til en workshop om erhvervsdata. Her kan virksomhederne komme med deres bud på, hvordan sådanne erhvervsfokuserede kvadratnetklynger skal se ud og hvad potentialet er i disse.

Arrangementet finder sted den 16. april i IDA-huset, Kalvebod Brygge 31,1780 København V

Indhold

09.30-10.00 Registrering, kaffe og croissanter

10.00-10.10 Velkomst og introduktion til dagens program

10.10-11.00 Oplæg: Hvad er kvadratnetklynger og hvilke erhvervsdata findes der?

11.00-15.00 Workshop, hvor der arbejdes i grupper – der serveres en let frokost kl. 12.30

15.00-16.00 Præsentation af forslag til kvadratnetklynger i plenum

 

Praktisk information og tilmelding

Det er en fordel, hvis man kender til kvadratnettet i forvejen eller arbejder med data på anden vis, da der skal komme nogle konkrete bud på klynger og brug af disse ud af workshoppen.

Tilmeld dig her

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.