Gå til hovedindhold

Open Energy Days

Den 23.-25. september afholdte Virk Data i samarbejde med OpenData.dk hackathon med temaet energi, Open Energy Days.

Skarpe studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet mødtes en hel weekend i september for at omsætte åbne data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

Potentialet i at udnytte åbne datasæt er stort. Både for kommunerne og private aktører er der gevinster ved at bringe åbne data i spil. For at understøtte den udvikling samlede Open Data DK og Virk Data i weekenden den 23. – 25. september 2016 ca. 60 studerende, iværksættere og professionelle til et hackathon på Dokk1 i Aarhus. 

Det var et hackathon med fokus på energiområdet og havde derfor overskriften Open Energy Days. Kommuner, region og virksomheder havde på forhånd formuleret cases med fokus på energi. De tog udgangspunkt i udfordringer, som kommunerne, region og virksomhederne har på energiområdet, og gav deltagerne mulighed for at arbejde med noget konkret og virkelighedsnært.

 
Udover at få en god oplevelse var opgaven for deltagerne til Open Energy Days på basis af et ordentlig bundt åbne datasæt at udvikle koncepter til deres foretrukne case – og der var udsigt til en god præmie. 

Det starter med børnene
Førstepræmien, en iværksætterpakke fyldt med professionel rådgivning samt en indstilling til at komme til SLUSH-konferencen i Finland og deltage i et nordisk hack, vandt gruppen ”Green Kids Competition”. Gruppen udviklede et koncept ud fra en case fra Aarhus Kommune, hvor udfordringen var, at mange borgere anvender energi (el, vand, varme) på samme tidspunkt, hvilket belaster energiinfrastrukturen, og gør energiproduktionen dyrere. 

Green Kids Competition er et koncept til skolebørn og består af en konkurrence, hvor skoleelever i 3. og 4. klasse bygger en målekasse, som de kan tage med hjem. Kassen har et lys, som viser priserne for energi, så børnene bliver klar over, hvornår det er hensigtsmæssigt at tænde for opvaskemaskinen, tage bad etc. Derudover består konceptet af en app, hvor eleverne kan se, hvordan deres familie klarer sig sammenlignet med andre lignende familier og tidligere forbrug.   

Vinderne blev søndag eftermiddag udpeget af et stærkt dommerpanel bestående af eksperter inden for innovation, teknologi og energi; Preben Mejer fra Radr, Anders Rand Andersen fra Emazys Technologies, Niels Kristian Schjødt fra AutoUncle, Jonas Brandt fra Kamstrup og Jonas Kroustrup fra Vejle Kommune.

Professionel rådgivning undervejs
Til arrangementet deltog også professionelle mentorer, som deltagerne kunne rådføre sig med undervejs.  Ud over at sponsorere en stor del af førstepræmien havde virksomhederne Kamstrup, Systematic, Biir, WELearn, og Fønix Advokaterne også valgt i weekenden at stille mentorer til rådighed. De kunne rådgive grupperne indenfor blandt andet softwareudvikling, jura og design.

 

 

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.