Gå til hovedindhold

Mit virk >

Adressedata

Danmarks Adresser Web API (DAWA) udstiller data og funktionalitet vedrørende Danmarks adresser, vejnavne, adgangsadresser og postnumre.

DAWA anvendes til at etablere adressefunktionalitet i it-systemer. Det kan være til fx adressesøgning, -opslag, -validering eller etablering af en opdateret, lokal kopi af adressedata.

Sådan kan data bruges:

Hos virksomheden MinPenge kobler man kundens private bankdata med en række åbne offentlige data. DAWA bruges i den forbindelse til at udpege forbrugerens bopæl. Kombineret med branchestatistik fra CVR og data om kundens tidligere indkøb kan app’en generere relevante tips om tilbud.

Virksomheden Rentchains idé er at bruge åbne offentlige data fra DAWA til at finde adressen på lejere og udlejere. Ved at strukturere de offentligt tilgængelige adresseoplysninger og kombinere dem med lejerens egne oplysninger om lejeforhold, vil platformen forsøge at vise lejeren, om vedkommende ifølge lejeloven har ret til at få penge tilbage baseret på pris, antal kvadratmeter, seneste renovation m.m. i nærområdeet.

Også virksomheden Overcast bruger DAWA til at sætte adresser op mod koordinater fra Danmarks Højdemodel, som gør det muligt for virksomeden at se om kundens bopæl ligger højt eller lavt i landskabet. Med andre ord om der er større eller mindre risiko for, at vandet trænger ind og gør skade i kundens bolig. Den tilgængelige viden fra de åbne data er essentielle for at kunne alarmere kunder, som befinder sig i en risikozone.

Adgang til data:

 

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.