Gå til hovedindhold

Mit virk >

Virksomhedsdata

Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) er statens autoritative stamregister for aktuelle og historiske grunddata om alle registrerede virksomheder.

Registeret indeholder en række generelle virksomhedsoplysninger om branchekoder, antal medarbejdere, historiske stamdata, ledelsen i virksomheden, virksomhedens ejere, generelle virksomhedsoplysninger m.m. Data stammer fra virksomhedernes egne registreringer på Virk Indberet og indeholder også oplysninger om foreninger og offentlige myndigheder.

Sådan kan data bruges:

Virksomheden Spenderlog bruger bl.a. brancheoplysninger fra CVR-regi­stret til at identificere butikker, og kan derfor ud fra kundens kvitteringer bestemme at der er handlet i en tøjbutik og ikke et supermarked. CVR-registret bliver ofte opdateret, hvilket er værdifuldt når virksomheder skal undersøges og kortlægges.

Hos Pleo bruges CVR-registret til at auto­matisere processen med at verificere, ri­sikovurdere og monitorere virksomhedskunder. Når en virksomhedskunde ind­taster sit CVR-nummer, trækkes deres oplysningerne direkte i registeret, og kunderne slipper derfor for selv at taste data ind, ligesom det sikres at de indtastede data er korrekte. Det gælder alt lige fra selskabsnavn til CVR-nummer, til hvem som er registreret som henholdsvis direktør, bestyrelse, legale og reelle ejere.

Ligeledes henter virksomheden Crediwire årsrapporter, branchekoder og oplysninger om ejerstruktur i CVR-registret. Dataen gør det muligt at tilbyde en løsning, som gør virksomhedens kunder i stand til at følge med i sin økonomi i realtid og sammenligne sig med andre i samme branche og med lignende størrelse.

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.