Gå til hovedindhold

Mit Virk >

Inspiration

Inspiration

I Danmark findes der et stort udbud af åbne offentlige data. Begrebet dækker over data generet af en offentlig myndighed eller institution, der er gjort tilgængelig for alle uden pålagt betaling. Virksomheder kan derfor gå på opdagelse i de store mængder af information, og eksperimentere med hvilke løsninger der kan komme ud af de tilgængelig datakilder.

Værdiskabende data

Oftest opstår værdien og de største potentialer, når virksomheder kombinerer de åbne offentlige data med andre former for data. Lad dig derfor inspirerere af de åbne offentlige data. Mange andre ligger allerede derude, frit tilgængelige og gratis. Endnu flere er på vej.

"Hvor starter jeg?"

Hvis du er en virksomhed, kan du under "cases" blive inspirereret af, hvordan andre virksomheder anvender åbne offentlige data i deres forretningsløsninger. Hvis du vil vide mere om, hvilke data der er tilgængeligt, så finder du udvalgte eksempler under ”offentlige datasæt” og henvisninger til yderligere information.

Hvis du er en myndighed, er der masser af viden at hente i guides til dataudstilling. Under "analyser" kan du læse yderligere om bl.a. barrierer for dataudstilling og redskaber til at øge virksomheders brug af åbne offentlige data. Under "cases" viser en række virksomheder det erhvervsøkonomiske potentiale i åbne offentlige data. og under "offentlige datasæts" kan du blive inspirereret af andre myndigheders udstillede data.